30 Temmuz 2010 Cuma

Deri Sehpa Takımı

Deriden çalıştıgım sipariş sehpa takımı....
Zemin suni deri,çiçek ve yapraklar gerçek deriden.....
Bu takımda beyaz iş örnegini kullandık,zemini oyduktan sonra, hazırlamış oldugum çiçekleri ve yaprakları monte ettim.........

26 Temmuz 2010 Pazartesi

Buluşmamız ve Berat Kandili


Evet arkadaşlar geçtigimiz Cumartesi günü Bursalı blogcolar 2.ci buluşmamızı gerçekleşirdik.Güzel ve samimi bir ortamda geçenti buluşmamız.Katılan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.İlk buluşmamızda elim boş gitmiş ve kendimi mahcup hissetmiştim.Bu sefer hazırlıklı gittim ve bu nacizane hediyelerimi arkadaslarıma takdim ettim.

Bu şirin hediyeler de çelebi 74,kurdele nakışı ve şehri bursadan blog sahipleri olan arkdaslarımdan geldi.Ayrıca şehribursadan arkadaşımıza da bu etkinlik için tekrar teşekkür ederiz.Sonraki buluşmada görüşmek üzere..

19 Temmuz 2010 Pazartesi

Kat-ı Sanatı Çalışmam


 Bu sene kursta Pebeo batik boyama yarışmasına katılmıştım. Bu tablo da yarışmaya yolladıgm eserim..  
Tabloda kat-ı sanatını batik boyama ile çalıştım,ilk önce kasnaga gerdigim kumaş üzerine desenleri tek tek boyadım.
Sonra tek tek kesip,üst üste ve yan yana yapıştırarak,çiçekleri oluşturdum... 
Tablonun ortasına maaşallah ismini yazdım ve etrafını önce kabartma boya ile kabarttım,üstünü boyadım.....
Hazırladıgım çiçekleri desendeki yerlerine monte ettim...
Desen aralarındaki dalları boyayarak deseni tamamladım...
Yarışmanın sonucunu merak edenlere; sadece iki tane birinci seçildi.Başka dereceye layık eser bulamadıkları için ikinci ve üçüncü seçilmedi (!). 

18 Temmuz 2010 Pazar

Hediyemi Böyle Kullanıyorum

Hayal gücünü kullan hobini göster etkinliginde,Arzuco'dan gelen hediyem.Bir süs olarak kenarda durmasına gönlüm razı olmadıgı için, ben kullanımında ufak bir degişiklik yaparak (Arzucum affıına sıgınarak) rulonun içine boş poşetlerimi koymak geldi. Böylece her kullanmamda seni hatırlayacagım!! Teşekkürler...............

Sizlerle paylaşmak istedigim bir konu var.Büyük kızım moda ve takı tasarımları ile ugraşmakta.ayrıca yazı denemeleri ve resimleri var.Blogundan onu da takip edebilirsiniz.http://esravi.blogspot.com/(Annesinin kızı ne de olsa:)) degil mi? )

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Hayal Gücünü Kullan Hobini Göster Tasarımım

İşte benim tasarımım!!!!
Çok düşündüm ne yapsam diye.Yaptıgım kullanılabilsin istedim ve malum el işleri ile meşgul olan bizler için malzemelerimizi bir arada tutmak bir sorun.Özellikle ben iş yaparken  makası yada ignemi  vs nereye koydumu arar dururum.Kaybettigim zamanda cabası,bu düşünce beni malzeme toplayıcısı yapmaya yönlendir di......     Bu arada şunu da söylemeden geçemeyecegim,ben sadece verilen materyallerden yaplacak diye başka hiç bir şey kullanmadım.........
Gazoz kapagının içine mıknatıs yerleştirdim toplu igneler için!!!!!!!!

Rulo kartonunun içini,dışını kurdele ile kapladım ve süsledim.Makas,kalem,mezura  vs koymak için kutu oluşturdum.!......
Kurdeleden yaptıgım çiçegin tohumlarının içini elyafla dolurdum ignedenlik olsun dedim!....
Çengelli igneyi ise notları tutturmak için tasarladım!! Ve hepsini vernikledigim agaç dalı üzerine monte ettim.!!Tabanını oluşturmuş oldum  böylece.Güle güle kullan Arzucum saglıklı ve huzur dolu günlerde,çok işler çıkarman umuduyla:))  Bu etkinligi hazırlayan arkadaşlara tekrar teşekkürler. Çok hoşlandım bu etkinlikten devamına varım...Kucak dolusu sevgiler......


Etkinlik Sonucu Hediyem

Hayal gücünü kullan,Hobini göster etkinligi sona erdiiiiiiiiii.Şimdi tasarımların sunumuna sıra geldi.Bu etkinlikte benim eşim Arzuca!!!
Bu Arzuca'nın güzel ve şirin tasarımı,Biz bunu çok sevdik.......
Bu güzel etkinligi düzenleyen http://yetenek-sizin.blogspot.com/ ve http://ojeliparmaklar.blogspot.com/arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.Bu sayede güzel arkadaşlarla tanışıp,belkide güzel dostlukların başlangıcına sebep olacaklar!!
 
Bu gördügünüz harika patigi Arzucum hediye olarak yollamış.Arzuya buradan bu güzel  ve ince düşüncesi için teşekkür ediyorum. Beni mahçup etti.(ben düşünemedim dogrusu)Kızımın çeyizinde bir hatıra olarak yerini aldı.Tabiki  birde en çok merak ettigim diger arkadaşların nasıl güzellikler  meydana getirdikleri.....Sabırsızlıkla bekliyorummmm....

7 Temmuz 2010 Çarşamba

Sandık Süsleme


En son,sipariş yaptıgım nişan sandıgı kaplama ve süslemesi!!
Suni deri ile sandıgı kapladm.Sandıkların kapaklarını biraz bombeleştirmek için,elyaf ile besleme yapıyorum daha güzel görünüyor......
Üzerini gerçek deriden hazırladıgım çiçek ve yapraklar ile dizaynın  yaptım....
Farklı renk ve genişlikte kudelelerle kombine ettim.....ALLAH hayırlı  gelin nasip etsin inşaallah!!!güzel günlerde kullanmanız umuduyla!!

2 Temmuz 2010 Cuma

Özel Tasarım Amerikan Servisi

Hayırlı Cumalar arkadaşlar,komşumun kızına yaptıgımız son çalışmamı yayınlıyorum.Deriden amerikan servisi.Tasarımı bana ait ilk iki parçasını ben yaptım.geri kalannı kızımız ve annesine postaladım.Kızımızın çeyizinde hiç olmazsa kendi el emegi olsun dedik .Anne hamarat kızken yapmış çeyizine  sonra,hünerlerini saklamış.Bende bir bahane ile ikisini de çalıştırdım ve bu güzel takım ortaya çıktı.İkisinin de ellerine saglık çeyizin en güzel parçalarından oldu,tebrikler:))
Şimdi gelelim içerigine.Kullandıgım deri üçlü kombindi.Düz,çizgili ve desenli,kahverengi  düz renk deri üzerine,bej tonlarından deseni uyguladım.. Servis parçalarının arkası çizgili deriden.Ranırın bir tarafı düz diger tarafını desenli deriden tasarladım.Böylece 3/4 farklı şekillerde kullanma olasılıgı meydana geldi.
Gördügünüz gibi yemek takımının deseni ve şeklini kullanarak tasarımını yaptım.Güzel ve uyumlu bir kombin oldu!!!!!!!!!!
Ranırın orta ve baş taraflarına deseni uyguladım.Tersi desenli deriden.

Yemek takımı ile bir bütünlük sagladı ve bizce çoook şık bir takım oldu.
Görüntü harika,ben bayıldım bu takıma.Ömür boyu mutluluk ve huzur dolu günlerde kullanmasını dilerim.Darısı bütün genç kızlarımıza  benimkilerde dahil:::))